By:

Acoperă vara – descoperă orașul

Din nou e vară, iar termometrele anunță temperaturi din ce în ce mai ridicate. Profită de soare, ia cu tine cei mai superbi ochelari și go să redescoperi Chișinăul. Acoperă vara – descoperă orașul

Uneori credem că trebuie să călătorim, să vizităm cât mai multe locuri frumoase, dar totuși, nu este nimic mai interesant decât redescoperirea propriului oraș.
Suntem convinși că ai simțit vreodată o astfel de stare: nimic nou și lipsă imensă de inspirație. Percepi lucrurile din jur ca ceva de la sine înțeles, treci prin mișcările vieții privind lumea cu ochi plictisiți și nu observi culorile verii.
Adesea îți este frică să pari curios, pierdut sau chiar interesat de propriul oraș. 

Îți demonstrăm că poți privi Chișinăul #cualtiochi — entuziasmați a unui turist: redescoperă locațiile, istoriile și legendele capitalei pentru a te inspira și a distruge monotonia cu o doză de uimire maximă.

 

Orașul Chișinău este cunoscut prin combinarea stilurilor arhitecturale specifice mai multor perioade istorice. O astfel de «combinație» este «CASA MASONICĂ«. Atrage priviri datorită simbolurilor gotice, (unice în Chișinău) și a devenit un loc preferat al Instagram-erilor capitalei, însă foarte puțini cunosc tainele păstrate de această casă. Clădirea a fost construită în anul1892, există păreri că aparţinea membrului unei societăţi secrete de masoni. Ca dovadă a acestui fapt, pe faţadă există simboluri masonice – busolă şi triunghi deasupra intrării. Stăpânul «Casei masonice» a fost Andrei Stepanov, constructor după profesie. Nu există informaţii veridice, care ar afirma că Stepanov a fost într-o lojă masonică oarecare. Totuși, dezbaterile la aceast capitol durează foarte mult timp – casa constructorului sau un sediu tainic al masonilor?

cualtiochi, www.brw.md, BRW Magazine

ACADEMIA DE MUZICĂ TEATRU ȘI ARTE PLASTICE trebuie să apară în colecția pozeler tale din această vară. E timpul să o privești #cualtiochi. Este prima instituție de învățământ artistică din Chișinău și a fost fondată la 1 ianuarie 1919. Până atunci aici se afla sediul gimnaziului, în timpul Primului Război Mondial — Spitalul Militar, în această clădire și-a ținut lucrările Sfatul Țării și tot aici s-a votat Actul Unirii. O mulțime de activități și destine diferite unite într-o singură clădire. Pozele unicale în combinație cu istoria deosebită — neapărat vor cuceri follow-erii tăi.  

cualtiochi, www.brw.md, BRW Magazine

Un alt loc de interes —«MOARA ROȘIE». Una dintre clădirile misterioase ale Capitalei. Astăzi, trecând lângă această construcție, neapărat te vei opri să faci câteva poze pentru Instagram, însă dacă ai cunoaște legenda morii, neapărat vei întreba: «este scenariul pentru un film horror?». E prima moară pe aburi în Chișinău și a fost construită între anii 1850 și 1860. Edificiul a aparţinut mai multor persoane, ultimul fiind Abram Levenzon, care a cumpărat-o în 1889. Moara permanent a fost devastată de numeroase incendii, iar în 1901 a izbucnit unul, care a distrus-o aproape complet. Mai târziu clădirea a fost reconstruită, de data aceasta din cărămidă roșie. De aici îi vine și numele de «Moara Roșie». Legenda spune că în timpul reconstrucției meșterii au zidit în pereţi o tânără, pentru a pune capăt numeroaselor incendii. Adevăr sau legendă – nu se cunoaște. Totuși, moara a activat încă 100 de ani. Mai mulți curajoşi care au vizitat locul afirmă că acel perete, unde a fost zidită tânăra, nu se proiectează pe fotografii. 

 cualtiochi, www.brw.md, BRW Magazine

«ARTICO» — Centrul Republican pentru Copii și Tineret este bine cunoscut de locuitorii Capitalei — e o construcție diferită pentru Chișinău, cu design unic. Anume din acest motiv va apărea în top-ul tău de summer photo 2018.
Piramida transparentă te duce cu gândul la Muzeul Luvru. Cu adevărat: bereta, croisantul clasic și o melodie de acordion în live-ul sau poza la această construcție, cu ușurință te face să «călătorești» în Paris. Însă, dacă ne permiți, te sugerăm să distrugi stereotipul și să privești #cualtiochi — suntem siguri că fotografia în care dansezi o horă iute în cușma lui Guguță, îți va aduce mai multe like-uri și va dărui emoții de neuitat pentru tine și prietenii tăi. 

cualtiochi, www.brw.md, BRW Magazine

Dacă crezi că pentru a avea un content diferit in rețelele de socializare, ai nevoie să călătorești – îți demonstrăm că nu e adevărat! Îți propunem o plimbare la cel mai vechi muzeu din țară și unica clădire construită în stil oriental din Moldova. Ești curios?
Suntem siguri – e timpul să redescoperi MUZEL NAȚIONAL DE ETNOGRAFIE. Fondat încă în octombrie 1889 de către baronul Stuard, edificiul muzeului a fost construit în 1905. Astăzi, cel mai cunoscut exponat al muzeului este Dinoterium Gigantisimus, cu înălţimea de 6 metri, care a vieţuit cu milioane de ani în urmă. Însă muzeul deține și alte expoziții nu mai puțin interesante, pe care tu, probabil, încă nu le-ai vizitat. Îți sugerăm să petreci zilele de vară  productiv, iar pe paginile rețelelor tale să apară fotografii #cualtiochi.

Ești pasionat de peisajele urbanistice și-ți place să simți că ești locuitorul junglei din piatră? 

cualtiochi, www.brw.md, BRW Magazine

Am  ales locația potrivită și pentru tine. Nu o dată ai trecut pe lângă SKY TOWER, probabil erai preocupat de ceva sau prea încărcat pentru a te opri să-ți imaginezi o poză la această clădire. Dacă până acum nu ai făcut-o – e timpul perfect să redescoperi orașul! Îți garantăm că rezultatul te va surprinde plăcut: reflecțiile multiple a luminii și chipurilor urbane vor crea o atmosferă de megapolis.

cualtiochi, www.brw.md, BRW Magazine

Dacă simți o stare de oboseală înainte de vacanță, dă un refresh paginilor în rețelele de socializare și încarcă-ți bateriile cu o doză imensă de Vitamina D. Crezi că plimbările în parc au devenit banale? Urcă în troleibuzul 10, mergi până la stația terminus și bun sosit la PARCUL DENDROLOGIC sau cunoscutul PARC UTM. Acesta îți va schimba viziunile asupra trecutului și te va face să privești #cualtiochi la arta contemporană din Moldova. Aici vei descoperi dezvoltarea creativă a societății umane: de la aprinderea focului prin scânteie până la primul tractor moldovenesc. Creativitatea studenților și profesorilor te va uimi plăcut. Parcul ascunde cel mai original havuz din Chișinău, înfrumusețat cu cele 12 semne zodiacale și un tramvai tras de doi cai realizați din metal. Cele mai neobișnuite sculpturi din Capitală, la sigur le vezi aici. Privește #cualtiochi și inspiră-te în Chișinău!

Să privești #cualtiochi – înseamnă să fii diferit de alții. Să descoperi frumosul acolo, unde majoritatea nu-l văd. Fii inspirat vara aceasta, fii diferit! Fii curios și pasionat de orașul tău! Noi ți-am sugerat idei pentru câ teva foto în Instagram, care te vor inspira la schimbări în această vară.
În plus – e un challenge neobișnuit pentru tine și prietenii tăi. Probabil anume istoriile, fotografiile și live-urile tale #descoperăorașul vor infuența și vor inspira alte persoane spre schimbări și challenge-uri. De ce nu? Totul este posibil, dacă privești #cualtiochi.

6755 0
Читайте также:

By: /
Руксандра Гимп

Быть свободным душой – это очень важно.

1044 0
By: /
OmActiv Cheat Meal Fest. Гид по подготовке к фестивалю

Лето в самом разгаре, а спортивный режим не позволяет довериться курортным столовым? Что, если возможность поваляться на солнце потягивая освежающий коктейль ближе, чем вы думаете? Добавим к этому вкусный, а главное полезный бургер. Скажете, мечта? Тогда, внимание:
Команда OmActiv готовит четырнадцатый оффлайн, где ваши любимые “запретные” блюда станут полезными и абсолютно доступными. Ребята дали 11 советов, как подготовиться к фестивалю, чтобы отдых получился не только приятным, но и полезным.

1188 0